Hoe vind je voldoende zorgmede­wer­kers?

De zorgvraag stijgt harder dan we in Nederland kunnen bijbenen. In de zorg is al jaren een tekort aan medewerkers en dit zal ook in de toekomst zo zijn. Belangrijke oorzaken hiervoor zijn de hoge werkdruk, hoog verzuim, vergrijzing, veel parttimers en een toenemende zorgvraag. Zowel de kwaliteit van de zorg als het werkplezier staan hierdoor flink onder druk.

Momenteel doet 1 op de 6 werkenden in Nederland ontzettend belangrijk werk in de sector zorg & welzijn (Programma Toekomstbestendige Arbeidsmarkt Zorg en Welzijn, 2023). Als we niets doen dan zou in 2030 1 op de 5 werkenden een baan in zorg & welzijn moeten hebben. Om de zorg toekomstbestendig te maken is het belangrijk dat we nu ingrijpen. Als zorgorganisatie ben je op zoek naar oplossingen waarmee nieuwe medewerkers laagdrempelig kunnen instromen én ze flexibel en duurzaam inzetbaar zijn. Op deze pagina lees je meer over de oplossingen die jouw zorgorganisatie kunnen helpen.

Bekijk oplossingen

Hoe pak je dit aan?

Is het vinden van goede zorgmedewerkers in de huidige arbeidsmarkt ook jouw grootste uitdaging? Weet dan dat er meer mogelijk is dan je denkt. Kom meer te weten over de mogelijke oplossingsrichtingen.  

Kennis & inspiratie

Ik Zorg Shop

De kracht van regionale samenwerking in de Ik Zorg Shop

In de dynamische wereld van zorg & welzijn is het vinden én behouden van gekwalificeerd personeel een voortdurende…
Werving en selectie in de zorg

Whitepaper: Duurzaam werven en selecteren voor de zorgsector

De vraag die veel zorgorganisaties zichzelf stellen is: of het verstandig is om werving en selectie zelf te doen, of…
Duurzame zij-instroom in de zorg

Whitepaper: Duurzame zij-instroom in de zorg

Het tekort aan personeel in de zorg is al jaren een maatschappelijk vraagstuk en zet de kwaliteit en het werkplezier in…
Anders werken in de zorg

Anders kijken naar werk in de zorg

Arbeidsmarktkrapte in de zorg is er en blijft er. Werkgeversvereniging AWVN laat zien dat anders kijken naar werk ertoe…

Wil je een keer
vrijblijvend sparren?

Vera denkt graag mee om jouw HR-uitdagingen om te zetten in oplossingen.

Neem contact op